Lilla spöket Laban

Vad är då Lilla spöket Laban för något, din son eller dotter kanske frågar dig vad det är och barnet har aldrig hört talas om det förut. Vad ska du då svara tänker du, du är ju fullt medveten om vad Lilla spöket Laban är för något men du vet inte riktigt vad du ska säga till ett litet barn för att de ska förstå. Här ska du nu få läsa om vad Lilla spöket Laban är för någonting. Lilla spöket Laban är en liten filur som liknar ett spöke och det är en huvudperson i ett par barnböcker utav Inger och Lassa Sandberg.
Laban ser ut som ett spöke, alltså med ett lakan över sig och Laban är väldigt snäll och rar, han har en bästa kompis som heter Bus och han är en lillprins. Spöket Laban bor i en källare som heter Gomorronsols och den källaren tillhör ett slott. Labans pappa brukar försöka skrämma Laban och hans kompis på nätterna men han brukar oftast inte lyckas för att de brukar veta om det och de blir inte så rädda.

Lilla spöket Laban skrevs utav det här paret för att visa för deras son som heter Niklas att spöken inte är farliga och att han absolut inte behöver vara rädd för dem för att de är snälla och vänliga.